joi, 6 martie 2014

Tu ești!

Rațiunea este mai liberă dacă aspiră continuu informații (consideră că orice posibilitate poate fi adevărată) și nu se limitează niciodată la o singură certitudine (nu adoptă nicio posibilitate ca un adevăr absolut - nu există certitudine); aspira tot, nu reține și nu este reținută. Curiozitatea și îndoiala sunt omniprezente și sunt reprezentate în simboluri și metafore străvechi (dualitate); sunt secretul manifestării potențialului maxim al existentei. Desigur, nu numai maximul de potențial trebuie interpretat incert, sau întreaga teorie, ci tot ce percepem în rațiune, culminând cu rațiunea și, mai ales, cu propria incertitudine.

Dacă ajungi să te îndoiești de îndoială nu te mai reține nimic, cu excepția ta, a îndoielii și a nimicului.
Nu te strădui sa le interpretezi separat. Dacă ajungi să crezi că știi cum se întâmplă (m-am eliberat!), ai pierdut, ai o convingere! Nu simți pentru că interacționează sublim cu rațiunea. Este în tine și camuflează realitatea dacă este privită. Te face să crezi că ești tu (personalitatea este mutilată de convingeri; cele mai distructive sunt de ordin religios..). Nu ești Tu!
Dar dacă te îndoiești de tot nu te poate atinge, pentru că treci prin ea. În acel moment nu mai întâmpini rezistență și strălucești uniform.

Memoria gravitează nucleul rațiunii. Trebuie să treacă de memorie pentru a ajunge la tine. Dacă uiți că trebuie să te îndoiești, ești atins. Vei prezenta simptome de certitudini, vicii, frică. Oricare conduce la ruină pentru tine și extaz în direcția cauzei. Poți să scapi prin incertitudine, îndoială. Îți întorci privirea și vezi ansamblul, în cercuri.
În raport cu cine ești acum, te-ai înălțat. Nu îți mai poți manifesta existența în existență și treci.
Nu mai ai cuvinte, culoarea cuvintelor te-ar răni.
Ești lumină pură, ești cu noi și suntem cu tine.

Ești Tu!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu